Buscant propostes per a les vacances dels petits? Fés un cop d'ull als casals x


Una altra educació JA és possible

Selecció de joguines educatives i no sexistes Exterior

Paracaigudes

Paracaigudes
Molt divertit per jugar a l'exterior amb nens de diferents edats.

#exterior

Escacs víking

Escacs víking
Molt divertit per jugar amb tota la família (de 3 a 6 jugadors). Edat: + 5

#exterior

Set de slackline

Set de slackline
Cinta per penjar entre dos arbres i fer equilibris.

#exterior

Peto impermeable

Peto impermeable
Per poder jugar a l'exterior encara que hagi plogut. El material és molt durador i tenen tirants ajustables, pel que fàcilment poden servir per a dues temporades de trepitjar bassals sense parar. Hi ha en diferents talles i colors.

#exterior

Patinet

Patinet
Plegable i resistent. Per a petits i grans.

#exterior

Botiga d'indis

Botiga d'indis
Apta per a exterior. Amb un munt d'espai per jugar dins.

#exterior

Malabars

Malabars
Pilotes de colors per a malabars. No pesen gaire, de manera que van molt bé per la mainada.

#exterior

Taula d'aigua i fusta

Taula d'aigua i fusta
La platja al teu balcó! Edat: + 2

#exterior

Kit d'exploració

Kit d'exploració
Inclou prismàtics, xiulet, pinces, lupa, brúixola...

#exterior

Tenda amb túnel

Tenda amb túnel
Per interior i exterior.

#exterior

Bici sense pedals

Bici sense pedals
Desenvolupa l'equilibri, de manera que després és fàcil aprendre a muntar amb la bici de pedals sense necessitat de rodetes. Edat: 2 - 5

#exterior

Torre de Froebel

Torre de Froebel
Joc de coordinació i destresa que fomenta lesperit dequip, les habilitats motrius fines i el pensament estratègic dels jugadors de totes les edats. Edat: 5 - 99

#exterior

Cadireta per bici

Cadireta per bici
Ideal per compartir aventures. Aquesta versió és reclinable, molt útil per quan el petit es queda adormit. Edat: 0 - 5

#exterior

Excavadora

Excavadora
Si el teu fill al·lucina amb les obres, li encantarà aquesta excavadora.

#exterior

Estel

Estel
Amb colors brillants. Resistent i fàcil de volar.

#exterior

Llit elàstic

Llit elàstic
Llit elàstic per a grans i petits.

#exterior

Bombolles gegants

Bombolles gegants
Varetes extensibles per fer bombolles gegants... Qui s'ho passa millor, qui les fa els qui les exploten? :-p

#exterior

Parc infantil de fusta

Parc infantil de fusta
Amb gronxador i tobogan.

#exterior

constru
Has vist la selecció de Exterior.
Visita la guia completa.
Aquesta guia ha estat creada amb la finalitat d'ajudar-te a trobar regals no sexistes, que no incitin a la violència i que desenvolupin la creativitat i el joc col·laboratiu. Cap de les joguines seleccionades ha pagat per sortir.

Més enllà del blau i el rosa

Vivim en una societat en la qual persisteixen molts prejudicis limitants. Encara hi ha qui regala camions als nens i nines a les nenes. Els catàlegs de joguines no ajuden, amb la seva secció blau i la seva secció rosa.

Per què encotillar a la canalla per haver nascut noi o noia? Serveix perquè siguin més feliços, perquè desenvolupin l'empatia, perquè tinguin més possibilitats... o per tot el contrari? A moltes nenes els encanten les cuinetes, i això és tan fantàstic com que els agradi el skate, o que els nens també gaudeixin cuinant. Només en les ments d'algunes persones això no és vàlid, perquè reprodueixen limitacions que els van inculcar a elles mateixes en la infància.

Revisem els nostres prejudicis. La forma en què ens van educar és la primera que hem conegut, però no vol dir que sigui millor. Quantes coses vam deixar de fer perquè no tocaven, per no defraudar expectatives? Ens ha fet més feliços guiar-nos pel què diran? Quantes nenes podrien haver estat estupendes cirurgianes, quants nens haurien arribat a ser magnífics ballarins, si els prejudicis no s'haguessin creuat en els seus camins?

Alliberem la infància. Deixem als nens expressar la seva sensibilitat i a les nenes jugar a jocs d'acció, sempre que vulguin. Els jocs poden servir tant per reproduir motlles, com per trencar-los. Les joguines permeten assajar diferents rols, alliberar tensions; expressen el món interior i permeten experimentar-ne de nous.

Les joguines no tenen sexe: quan s'utilitzen d'una manera excloent, és perquè estan reproduint la societat en la qual han sorgit. Per contra, quan els jocs poden triar-se lliurement esdevenen una eina que fomenta l'autoconeixement i la coeducació. La igualtat d'oportunitats ha de començar en la infància. No eduquem els criatures polaritzades, limitant a les nenes a les cures i els nens a l'acció. Ajudem-los a desenvolupar el sentit crític davant una publicitat que sembla destinada a inocular-desitjos i a ficar-los en un o altre rol.

Hem creat aquesta selecció per donar idees, per mostrar joguines que es surten dels tòpics. I en els casos en què hem inclòs alguns com una nina, tradicionalment considerats de noies, hem tingut en compte que en la seva presentació no caigui en estereotips.

Els jocs ofereixen la possibilitat d'imaginar i crear en llibertat: no limitis a la teva filla, a la teva nét, al teu neboda ... per haver nascut nen o nena.

¿Montessori?, ¿Waldorf?, ¿Educación libre?, ¿Reggio Emilia?, ¿Freinet? Descubre las diferencias en Otra educación ya es posible

Portada Otra educación ya es posible x