Una altra educació JA és possible

Ajuda

 1. Què és Ludus?
 2. És gratis?
 3. Qui té cabuda en Ludus?
 4. Com es controla que els qui apareixen en Ludus compleixen realment els requisits?
 5. Per què registrar-me?
 6. Com em dono d'alta?
 7. Com funcionen els plans?
 8. Tots els projectes s'han donat d'alta ells mateixos?
 9. Com puc modificar la informació del meu projecte?
 10. Com puc modificar altres dades (anuncis, esdeveniments de l'agenda)?
 11. Més preguntes?
 1. Què és Ludus?

  Ludus no és una escola ni una xarxa de centres, sinó una web que te com objectiu ajudar a difondre altres formes d'entendre l'educació -pots llegir més sobre Ludus en Sobre.

  Pots consultar el llistat de projectes educatius aquí. A Ludus també podràs trobar activitats extraescolars enfocades des d'una perspectiva respectuosa, formació per a educadors, agenda d'esdeveniments relacionats amb les pedagogies alternatives... Explora el menú per veure totes les seccions.

  No disposem de més informació sobre els projectes que la que mostrem la web; si voleu més informació sobre algú, contacteu directament amb ell. No ens guardem informació sota la màniga: si en el directori no heu trobat cap escola lliure de secundària a la vostra ciutat, probablement és que no n'hi ha -o en tot cas, nosaltres no la coneixem.

  Ludus no és un consultori. Si us plau, no escrigueu fent preguntes tipus Quin és el millor col·legi d'Albacete per a un nen amb TDAH? perquè ni tan sols hem estat mai a Albacete... Tampoc es responen qüestions sobre com engegar una escola -si tens dubtes, aquesta guia et pot ser útil

 2. És gratis?

  Incloure la teva oferta de feina, esdeveniment, o xarxa dedicada a la divulgació és gratis.

  Projectes educatius & Activitats complementàries & Centres de formació

  A la secció Plans podràs triar el pla que millor s'ajusti a les vostres necessitats.

  No volem que cap projecte es quedi fora per raons econòmiques, i per això mantenim un pla bàsic pensant en els quals esteu començant.

  Si a més vols gaudir d'avantatges addicionals que et permetran arribar a més famílies, consulta aquí les característiques del pla Ludus Supporter.

  Per a centres públics, Ludus és gratuït.

  Com es finança Ludus?

  Darrere de Ludus no hi ha inversors, subvencions ni deutes: això ens permet mantenir la nostra independència i seguir treballant de forma efectiva pel canvi de paradigma educatiu. Ludus tira endavant gràcies als projectes que hi donen suport econòmicament. Com a font secundària de finançament, recorrim a la publicitat.

 3. Qui té cabuda en Ludus?

  escoles, instituts, grups de joc lliure, col·lectius, grups de criança, etc., amb una visió alternativa de l'educació que es trobin en actiu o que tinguin clar que començaran la seva activitat abans de d'un any -si encara estàs buscant educadors o socis, pots posar un anunci.
  NO empreses que ofereixin serveis relacionats amb l'educació però no siguin escoles, animadors socioculturals, centres de teràpies, etc. -no dubtem que el que feu sigui interessant, simplement, aquest no és un directori sobre aquests temes. Si sou, per exemple, un centre de teràpies on també hi ha un grup de criança, podeu donar-vos d'alta com a grup de criança, però no anunciar també les vostres teràpies.

  Des de maig de 2015 tampoc s'admeten guarderies.

  Els projectes, activitats, anuncis de feina inclosos en Ludus hauran d'estar relacionats amb pedagogies actives, en les quals els nens són protagonistes dels seus aprenentatges i són respectats les seves necessitats i ritmes.

  Valorem positivament els projectes:

  • d'educació inclusiva
  • en els quals no s'imposin dogmes, sinó que es potenciï el desenvolupament del pensament crític -i també, el sovint oblidat autocrític ;-)
  • on s'ensenyi a col·laborar en comptes de competir, així com a argumentar i a escoltar a l'altre
  • que incloguin algun tipus de innovació pedagògica, com per exemple:
   • els enfocaments basats en Reggio Emilia, Freinet, R. Wild, Montessori, Pickler, etc.
   • el treball per projectes
   • les comunitats d'aprenentatge -o qualsevol altra forma que el centre sigui permeable a les famílies i la comunitat
   • la barreja per edats

  Mentre que no inclourem projectes que:

  • etiquetin als nens -sigui mitjançant velles etiquetes (ximple/llest) o noves (hiperactiu, índigo, etc.)- el valor de cadascun no depèn d'aquest tipus de categoritzacions
  • no respectin els seus ritmes i individualitats -per favor, abstenir-se escoles infantils basades en pupitres i fitxes, però també guarderies amb estimulació primerenca. Per a menors de 4 anys, únicament inclourem escoles que es basin principalment en el joc lliure, no les que inclouen tallers més o menys obligatoris un darrere l'altre sense deixar temps per al joc.
  • facin el mateix de sempre, però utilitzant tablets i pissarres digitals -aquesta web és sobre pedagogies alternatives i respectuoses, no sobre innovació educativa entesa merament com fer ús de les TIC
  • segueixin mètodes conductistes, siguin càstigs o premis -la educació que aquí defensem té a veure amb l'automotivació, no amb posar pastanagues davant del ruc
  • no incloguin cap tipus de límits -llibertad no és llibertinatge; com a mínim, no estarà permès agredir als altres ni agredir-se a un mateix
  • afavoreixin actituds racistes, xenòfobes, sexistes, homòfobes o classistes
  • juguin amb la por de les famílies
  • es considerin millors que uns altres per factors no pedagògics, com ser d'una determinada zona, homologats o no homologats, privats o públics -si bé, recolzem especialment les iniciatives que es duen a terme a l'escola pública, per ser la que garanteix que l'educació de qualitat arribi a tots els nens.
  • estiguin basats en pseudociències, supersticions, gurús... abstenir-se si us plau nens del tercer mil·lenni. La principal funció de l'educació hauria de ser l'emancipació, Sapere aude!, per la qual cosa no entenem que hi hagi "pedagogies" que més aviat semblen sectes. Incloure-les aquí desprestigiaria a els qui realment fan un treball seriós.

  Activitats complementàries

  Els tallers, activitats extraescolars, activitats de conscienciació mediambiental, ludoteques,campaments i altres activitats complementàries també són benvinguts sempre que segueixin un enfocament no conductista (per exemple, tindrien cabuda tallers d'educació creadora, però no acadèmies d'anglès amb mètodes basats en el reforç positiu -aquestes on als nens se'ls diu contínuament very well). Si ets un tallerista que ofereixes els teus serveis a escoles, pots donar-te d'alta en aquesta secció a l'apartat Formació per a educadors.

 4. Com es controla que els qui apareixen en Ludus compleixen realment els requisits?

  Ludus es basa en una relació de confiança: donem per fet que els qui s'apunten en un directori com aquest és perquè realment estan compromesos amb una altra educació. Alguna vegada, no obstant això, s'ha intentat colar algun que ha vist que les pedagogies alternatives estan de moda i li ha semblat bona idea intentar entrar aquí amb calçador. Normalment se'ls detecta de seguida i no passen la valoració inicial, però si has vist algun projecte en el directori que creïs que no hauria d'estar, per favor, escriu-nos indicant-nos les raons.

  Si un centre no apareix a Ludus, significa que no compleix els requisits?

  Que un centre no estigui a Ludus no significa necessàriament que no hagi passat la revisió. Hi ha centres que, per diferents motius, prefereixen no donar-se d'alta en Ludus. Uns altres, senzillament, no saben de la nostra existència. Si vols sortir de dubtes, el millor és que els preguntis directament a ells. I si et sembla que haurien de ser-hi, sempre els pots convidar a donar-se d'alta.

 5. Per què registrar-me?

  Registra't si vols que aparegui a la web:

  • el teu projecte
  • els teus anuncis per a la secció Feina
  • els teus esdeveniments per a l'Agenda

  Amb un mateix usuari registrat pots fer tot això. Però si vols afegir més d'un projecte, hauràs de crear un nou usuari registrat amb un altre email.

  Si el que vols és subscriure't a el butlletí de notícies per mantenir-te informat de les novetats en la web, premeu aquí.

 6. Com em dono d'alta?

  Si compleixes amb els requisits descrits en el punt Qui té cabuda en Ludus?, feu clic a Registra't i seguiu les instruccions.

  IMPORTANT:

  • Quan et registris, t'arribarà un email de confirmació amb un enllaç que hauràs de clicar per tal d'activar el teu compte. Només aleshores podràs accedir al teu menú d'usuari registrat.
   No has rebut les instruccions de confirmació?
  • Recorda les teves claus d'accés, et serviran per afegir/modificar la teva informació sempre que vulguis. Per a això, només has de prémer en Inicia sessió (a dalt a la dreta).
   Has oblidat la teva contrasenya?
  • Si us plau, no et registris dues vegades tret que vulguis donar d'alta dos projectes diferents. Si en algun moment vas donar de baixa la teva subscripció i vols que el teu projecte torni a aparèixer, Inicia sessió i selecciona un dels plans.
  • Revisem els projectes abans d'incloure'ls en el llistat, per la qual cosa poden trigar un temps a aparèixer.
 7. Com funcionen els plans?

  Una vegada que t'hagis registrat i el teu projecte hagi passat la revisió, podràs subscriure't a un dels plans disponibles. El pagament es realitza a través del servidor segur de FastSpring. Pots pagar mitjançant Paypal o targeta de crèdit. Una vegada realitzat el pagament, FastSpring t'enviarà un email amb la factura.

  Les subscripcions es renoven automàticament. Pots cancel·lar la teva subscripció quan vulguis: seguiràs gaudint dels avantatges del teu pla fins que venci el període de subscripció, però no se't passaran més càrrecs.

  Si compteu amb diferents seus físiques, serà necessari que realitzeu un alta per cadascuna d'elles.

  Les associacions poden beneficiar-se de descomptes per als seus socis. Si pertanys a alguna associació, contacta'ns para més informació.

 8. Tots els projectes s'han donat d'alta ells mateixos?

  Alguns projectes els hem inclòs perquè ens els ha suggerit algú que els coneixia. Ara, donat el volum de treball que tenim preferim que siguin els mateixos projectes els que es registrin, amb les dades que ells decideixin incloure.

  Si coneixes un projecte que consideres que hauria d'estar en Ludus però no treballes directament en ell, t'agrairem que li convidis tu directament al fet que es doni d'alta.

 9. Com puc modificar la informació del meu projecte?

  • Si us vau donar d'alta vosaltres mateixos, només heu de prémer en Inicia sessió (a dalt a la dreta) -Has oblidat la teva contrasenya?
  • En cas contrari, registreu-vos amb un email pertanyent al projecte i en lloc de donar d'alta el projecte, escriviu-nos perquè us donem accés a editar les dades, indicant el vostre projecte i el vostre nom d'usuari.

  Si el que vols és donar de baixa definitivament el projecte, en l'apartat del teu compte trobaràs l'enllaç per fer-ho.

 10. Com puc modificar altres dades (anuncis, etc.)?

  Fes clic en Inicia sessió. Una vegada identificat, t'apareixerà un menú (també a dalt a la dreta) des d'on podràs accedir a les diferents opcions.

  El que sí us demanem encaridament és que no ens envieu directament a nosaltres informació per compartir sobre el vostre projecte, siguin portes obertes, crowdfundings... Ludus ja posa a la vostra disposició un espai on compartir tota aquesta informació. Ara mateix sou més de 700 projectes... penseu en el que ocorreria si tots ens enviéssiu per email cada activitat que realitzeu.

 11. Més preguntes?

  Si has llegit aquesta ajuda i et queda algun dubte, escriu-nos aAnuncia't a

Anuncia't a Ludus

Si vols incloure la teva campanya de publicitat a Ludus, escriu-nos i t'enviarem més informació:

¿Montessori?, ¿Waldorf?, ¿Educación libre?, ¿Reggio Emilia?, ¿Freinet? Descubre las diferencias en Otra educación ya es posible

Portada Otra educación ya es posible
AQUEST LLOC WEB UTILITZA COOKIES. Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra política de cookies OK