Grups de criança: viabilitat, reflexions i consolidació

Sessió formativa concebuda com a punt de trobada i intercanvi entre famílies, educadores i professionals que formen part o volen crear un grup de criança, una escoleta o algun projectes relacionat amb la cura de la petita infància. La sessió té per objectiu detectar quines són les necessitats comunes i identificar possibles necessitats de formació, acompanyament o capacitació més específiques per organitzar i donar forma al projecte. També serà un espai on compartir i crear sinergies vers el que suposa participar, crear o consolidar un projecte d’aquestes característiques.

La formació estarà facilitada per la Mercè Aranda, mare, educadora social, facilitadora, art-terapeuta, emprenedora i creativa, de la cooperativa Tata Inti, especialitzada en educació viva, el joc i el moviment lliure. La formació, comptarà amb un servei de cura d’infants, per a facilitar la participació a les persones que ho necessitin. Cal sol·licitar-ho amb anterioritat!

Al llarg de 3 hores, i mitjançant una dinàmica vivencial i participativa, s’obrirà un espai d’intercanvi entre les persones participants i s’abordaran les següents qüestions:

• Quina idea tenim? Comptem amb equip professional o ho gestionem de manera col.lectiva?
• Quina estructura ens donem? Forma jurídica, tramitació de llicències, obligacions fiscals, etc.
• En quin moment ens trobem? Etapes de desenvolupament i principals dificultats. Hem començat l’activitat? Volem créixer? Estem en un moment de crisi o conflicte? Innovem o ens reinventem?
• Quina aprenentatges podeu extraure de la nostra experiència? Relleu, dissolució i decepció.

Els grups de criança, escoletes i espais de joc i oci per a famílies són propostes on cada vegada més persones -principalment dones/mares que hi veuen una sortida professional i conciliadora. Moltes famílies cada dia cerquen espais alternatius per a la criança i l’acompanyament dels seus fills i filles. Les pròpies característiques dels projectes fan que en masses ocasions aquests siguin efímers i es trobin amb dificultats en la seva sostenibilitat, continuïtat i solidesa. Per aquest motiu volem donar resposta a les possibles realitats convidant a la reflexió, al compartir i a la millora de les nostres habilitats/capacitats alhora de caminar cap al reconeixement i la força necessària.

ATENCIÓ: Si necessiteu servei de ludoteca cal que envieu un e-mail solicitant-lo a formació@bcn.coop

  • Avinguda de les Drassanes, 3
  • Barcelona (Barcelona)
Grups de criança: viabilitat, reflexions i consolidació