Dia de la dona

Divendres 8 de març de 2024

El 8 de març és el dia escollit per les Nacions Unides per commemorar el Dia Internacional de les Dones i representa una oportunitat per celebrar, reflexionar i reivindicar els drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada. La celebració no es basa en un únic fet, però té el seu orige en les reivindicacions protagonitzades per les dones obreres, des de mitjans del s.XIX, davant de les precàries condicions laborals a què estaven sotmeses a l’època industrial. Actualment aquesta data contribueix a sensibilitzar la població entorn les desigualtats de gènere encara existents, reivindicar canvis més efectius i reconèixer les aportacions de les dones d’arreu del món en els diferents àmbits socials, culturals i econòmics.

Dia internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència.

11-2-24 (11F)

Celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència és una oportunitat per promoure l’accés i la participació plena i en igualtat de condicions de les dones i les xiquetes en la ciència. Per això el nostre Cra investiguem sobre algunes de les dones més destacades de la història i tractem de conéixer més de prop aquelles que conviuen amb nosaltres. Amb aquest objectiu i per treballar aquest 11F, hem gaudit tant a Beniatjar com a Otos, de la col.laboració de dues dones científiques i plenes de sensibilitat del poble d’Otos, Mireia Morant com a enginyera agroalimentària i Alba Quilis comare. Elles ens han traslladat els aspectes més importants de les seues àrees de coneixement i han oferit a l’alumnat models de referència femenins al món de la ciència.

I, malgrat tot, Palestina.

Al Cra Castell de Carbonera volem ser una pinya per la pau, no només a la nostra escola, sino també al món. Per això entre altres accions hem treballat, dialogat i reflexionat junts el conte: ” I, malgrat tot, Palestina“, que conta la història de l’ocupació de Palestina a través de la mirada d’Amira i Ava, dues xiquetes separades per un conflicte que dura massa temps. Marcos Úbeda, un dels creadors del conte, ha vingut als nostres aularis d’Otos i Beniatjar acompanyat per un grup de xiquets i xiquetes d’Otos que formen part del cor del conte, per donar-nos la seua visió del conflicte i explicar els arrels d’aquest conte, fruit d’un viatge del grup musical ZOO a Palestina l’any 2018. Ens han cantat la cançó en directe acompanyats pel piano i ens han dedicat un conte per a cada aulari. Després l’alumnat ha pintat un mural per la pau ple de flors de taronger, branques d’olivera i roselles. Moltes gràcies a Marcos i al cor pel vostre testimoni en primera persona!

Part rítmica a l’aula d’infantil!

En la part rítmica, després de fer el rogle i cantar el bon dia, fem exercicis adaptats a cadascú i a cada nivell. En aquest vídeo podem veure a un alumne treballant amb la tutora els números, el ritme, la coordinació, la memòria, etc. És una activitat educativa, lúdica i gratificant. Les matemàtiques s’aprenen amb el moviment.

Activitats internivell

L’alumnat de 1r a 6é de primària han treballat les matemàtiques de forma lúdica i manipulativa, agrupant-se de manera lliure i jugant als diversos tipus de jocs proposats.

Teatre a Otos!

A petició de l’alumnat i amb motiu de l’aprenentatge basat en serveis, l’alumnat de 4t, 5é i 6é de l’aulari d’Otos hem dut a terme un projecte sobre el teatre per tal de treballar els estereotips. És per aquest motiu que hem preparat una obra de teatre i ens hem proposat un repte; donarem una part dels beneficis que recaptem a l’associació espanyola contra el càncer infantil i una altra part a l’associació “Los mejores guerreros”. Us esperem a Otos el dia 3 de maig perque pugueu gaudir de l’obra. Podeu adquirir les entrades que tenen un preu simbòlic de 3 €, mitjançant els xiquets i les xiquetes de la classe.

Racons nadalencs

L’alumnat de 1r, 2n i 3r gaudeix dels últims dies de classe amb racons nadalencs: han jugat al bingo de les nadales, a l’oca dels donyets, etc. S’ho han passat d’allò més bé!